У перший день Великого посту митрополит Олександр відслужив повечір'я з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

У перший день Великого посту митрополит Олександр відслужив повечір'я з читанням Великого канону прп. Андрія Критського

27 лютого у православних християн розпочався Великий піст. Великопісні богослужіння по-особливому впливають на душу, оскільки переважно мають покаянний характер і найбільш відповідають настрою душі людини, яка усвідомлює свою гріховність, кається і плаче перед Господом. Особливе місце займають богослужіння першого тижня Великого посту, які є більш суворими та покаянними.

В перші чотири дні на Великому повечір'ї читається Великий покаянний канон преподобного Андрія Критського. Цей канон називається великим і за змістом, і за обсягом. Він містить в собі розповідь про різні епізоди Старого та Нового Завіту стосовно до душі людської, до її морального стану, спонукає утримуватися від зла та ревнувати про чесноти, наслідуючи добрим прикладам.

В перший день посту митрополит Переяславський і Вишневський Олександр прочитав першу частину канону у Спасо-Преображенському соборі міста Києва та монастирі святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному.

До молитви у соборі долучилися отці, які проходять навчання капеланів у військовому інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

  

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!