В перший день паломництва до Афону керуючий єпархією відвідав чотири монастирі

В перший день паломництва до Афону керуючий єпархією відвідав монастир Симонопетра

16 березня розпочалася паломницька поїздка на Афон групи духівництва та прочан Переяславсько-Вишневської та Київської єпархій на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром.

Спершу паломники відвідали монастир Симонопетра та молитовно вклонилися його святиням, зокрема, це частина древа Хреста Господнього, правиця святої Марії Магдалини, частини мощів святих Панлетеймона Цілителя, святої Анни, Трифона та інших. Перед святинями митрополит Олександр підніс молитви за Українську Державу, захисників, владу і народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

Після молитви відбулася зустріч паломників з ігуменом монастиря архімандритом Єлисеєм та братією. На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Єлисею образ архістратига Михаїла. Отець-ігумен благословив українським паломникам ікону Божої Матері.

До речі, насельник обителі Симонопетра - ієромонах Макарій Бонне є автором нового зводу житій святих - "Синаксаря", який став найповнішим збірником свого роду. Його україномовний переклад було розпочато з благословіння Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) і нині здійснюється за підтримки Фонду його пам'яті.

 

  

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!