АФОН. Митрополит Олександр мав зустріч з ігуменом Великої Лаври старцем Продромом

АФОН. Митрополит Олександр відвідав Велику Лавру

Велика Лавра - найдавніший і найбільший монастир на Афоні. Побудований преподобним Афанасієм Афонським у 961-963 роках. Сьогодні Лавра має 17 храмів на своїй території та 19 - поза нею. Соборний храм на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці датується X століттям – він є взірцем для кафоліконів всіх афонських монастирів. В ньому розташована гробниця святого Афанасія. Обитель відома чудотворними іконами Пресвятої Богородиці «Економіса» та «Кукузеліса». Бібліотека Лаври вважається найбільшою на Афоні – тут зберігається понад 2000 рукописів та 20000 друкованих книг.

17 березня Лавру святого Афанасія відвідав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з паломниками, де у кафоліконі вони вклонилися святиням обителі.

Також  прочани відвідали печеру та джерело святого Афанасія.

Цього ж дня українські паломники відвідали лаврський скит Продром, заснований у середині 18 століття та присвячений святому Іоану Предтечі. Більшість братії становлять вихідці з Румунії. Тут митрополит Олександр з паломницькою групою помолився біля святинь монастиря, головною з яких є нерукотворна та чудотворна ікона Божої Матері «Продромітіса».

  

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!