Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята церкви Почаївської ікони в селищі Черняхів на Житомирщині

5 серпня, у день вшанування Почаївської ікони Божої Метері, престольне свято відзначив храм на честь цього образу в селищі Черняхів Житомирської області.

На запрошення архієпископа Житомирського і Поліського Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята храму та за Божественною літургією співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

В кінці богослужніння митрополит Олександр привітав владику Володимира з 40-річчям від дня народження, побажавши йому міцного здоров’я та Божого благословіння.

***

Після відправи Митрополит Епіфаній у співслужінні єпископату та духовенства звершив панахиду біля меморіалу жертвам голодомору.

Помилилися біля пам‘ятника не лише за українців, що були заморені голодом, але й за воїнів-героїв, які віддали життя, захищаючи Україну від агресора.

До молитви з Предстоятелем долучилися діти й родичі загиблих військовослужбовців та добровольців, портрети яких вони тримали у своїх руках.

***
Цього ж дня архіпастирі відвідали Свято-Михайлівський кафедральний собор м. Житомира, де разом з духовенством Житомирської єпархії відслужили заупокійну літію за митрополитом Іларіоном (Огієнком; +1972) та всіх, хто боровся за незалежність Української Церкви.

Памятник відомому вченому, перекладачу, літератору, громадському діячу та уродженцю Житомирщини митрополиту Іларіону було відкрито та освячено митрополитом Епіфанієм 2017 року.