У день пам'яті свт. Димитрія Ростовського керуючий єпархією взяв участь у святковому богослужінні у Покровському соборі Львова

Служіння архієрея

У день пам'яті святителя Димитрія Ростовського керуючий єпархією взяв участь у святковому богослужінні у Покровському соборі Львова

4 жовтня, у день віднайдення мощей святителя Димитрія Туптала, митрополита Ростовського, День Тезоіменитства керуючого Львівською єпархією, у кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Львова була звершена Божественна літургія, яку очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

За відпраою Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Львівський Макарій, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей (Шевчук), які прибули привітати правлячого архієрея Львівської кафедри. Участь у богослужінні взяли також настоятелі і священики храмів м. Львова та єпархії.

Після завершення Літургії духовенство звершило молебень до святителя Димитрія Ростовського перед його чесним  образом.

Напркінці богослужіння зі словом вітання від себе особисто та від імені духовенства та вірян своїх єпархій владику привітали прибулі на свято ієрархи. Митрополит Олександр подарував імениннику ікону Ростовських святителів Димитрія, Ігнатія та Ісаї з частками їх чесних мощів.

Митрополит Димитрій разом з духовенством звершив освячення пам’ятного хреста на церковному подвір'ї приуроченого до дня одержання Томосу Помісної Православної Церкви України.

Напередодні, 3 жовтня, у кафедральному соборі відправили святкову всеношну.

За матеріалами прес-служби Львівсько-Сокальської єпархії

Перегляди: 1244
Друк