Керуючий єпархією співслужив Предстоятелю за Літургією у Іоанно-Богословському храмі Харкова

 

6 жовтня, на запрошення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відвідав місто Харків та взяв участь у служінні Божественної літургії в міському храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яку очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній.

Його Блаженству також співслужили: митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископи Сумський і Охтирський Мефодій, Полтавський і Кременчуцький Федір, Харківський і Ізюмський Афанасій, Вишгородський Агапіт, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, Луганський і Старобільський Афанасій, Харківський і Богодухівський Митрофан, Запорізький і Мелітопольський Фотій, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та численне місцеве духовенство.

Храм апостола і євангеліста Іоанна Богослова збудовано у 1885 році за проєктом єпархіального архітектора Федора Данилова в поєднанні «неокласичного» та «російсько-візантійського» стилів. Церква - пам’ятник історії та культури другої половини ХIХ століття та найбільша храмова споруда у північно-західній частині Харкова.