Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні 30-ліття відновлення Київських духовних шкіл

Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні 30-ліття відновлення Київських духовних шкіл

9 жовтня, в день пам’яті святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова, у соборному храмі Михайлівського Золотоверхого монастиря, який є кафедральним собором Православної Церкви України, була звершена Божественна літургія. Святкове богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, якому співслужили ієрархи Православної Церкви України, ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк, ректори та представники інших навчальних закладів ПЦУ, братія монастиря та запрошене духовенство. Участь у святі взяв митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні 30-ліття відновлення Київських духовних шкілДень пам’яті апостола Іоанна Богослова – є актовим днем Київської православної богословської академії та престольним святом академічного храму, розташованного поруч із Михайлівським собором. Свято-Іоаннівська церква - видатна пам'ятка в стилі українського бароко, найстаріша споруда ансамблю Михайлівського Золотоверхого монастиря, що збереглася. Споруджена у 1713-1715 роках за ігумена Іоанникія Сенютовича. До речі, це єдина споруда в Києві з гонтовим дахом.

На завершення богослужіння відбувся урочистий Хресний хід.

***

Потому відбулася святкова академія з нагоди актового дня Київської православної богословської академії та 30-ліття відновлення її діяльності.

На початку урочистого зібрання ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк виголосив доповідь «Пастирське служіння в Православній Церкві України». Далі зі словами привітання до присутніх звернулися численні гості. Наприкінці заходу до студентів КПБА звернувся Митрополит Епіфаній, який закликав їх завжди пам’ятати та втілювати в житті заклик апостола Іоанна Богослова, який заповідає любити Бога усім своїм єством та любити ближнього, як самого себе. «Кожен із нас, а особливо студенти духовних навчальних закладів, – сказав Його Блаженство, – повинні цю істину втілювати в житті, щоб закласти добру основу, яка базується саме на любові. В майбутньому всі ви покликані стати пастирями Церкви Христової, бути жертовними, люблячими і милосердними, бути зразком для наслідування».

Завершився урочистий актовий день святковим концертом.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії ПЦУ