Керуючий єпархією взяв участь в хіротонії ігумена Никодима (Кулигіна) на єпископа Генічеського

Керуючий єпархією взяв участь в хіротонії ігумена Никодима (Кулигіна) на єпископа Генічеського

 

3 грудня, напередодні свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, наприкінці святкової всеношної у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив чин наречення ігумена Никодима (Кулигіна) на єпископа Генічеського, вікарного архієрея Херсонської єпархії, якого було обрано на засіданні Священного Синоду ПЦУ 19 листопада ц.р.

Його Блаженству співслужили: митрополити Черкаський і Чигиринський Іоанн,, Вінницький і Барський Симеон, Переяславський і Вишневський Олександр, єпископат Української Православної Церкви.

4 грудня, за Божественною літургією у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі міста Києва, відбулася архієрейська хіротонія нового єпископа.

Митрополиту Епіфанію співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Черкаський і Чигиринський Іоан, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Богуславський Олександр, колишній Херсонський і Таврійський архієпископ Даміан, Сімферопольський і Кримський Климент, Полтавський і Кременчуцький Федір, Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Чернівецький і Хотинський Герман, Дніпровський і Криворізький Симеон, Вишгородський Агапіт, єпископи Васильківський Лаврентій, Білогородський Іоан, Фастівський Володимир, Шепетівський Адріан, екзарх Вселенського Патріарха архімандрит Михаїл, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство. За богослужінням молилися також другий секретар Священного Синоду Константинопольської Церкви диякон Григорій та Надзвичайний і Повноважний Посол Грецької Республіки в Україні Васіліос Борновас.

Наприкінці відправи владика Никодим отримав із рук Предстоятеля жезл, який символізує єпископську владу, та прикликав на всіх присутніх своє перше архієрейське благословення.

Більше інформації тут >>>