У Велику Суботу керуючий єпархією відправив Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

У Велику Суботу керуючий єпархією відправив літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

18 квітня, у Велику Суботу, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Києва.

Йому співслужили клірики храму та єпархії.

“Ця субота є благословенна, у ній Христос, заснувши, воскресне триденний”, – співається у кондаку Великої Суботи. Займаючи місце посередині між Хрестом та Воскресінням, Велика Субота є унікальним днем церковного року, коли плач перетворюється на радість. Богослужіння в цей день розпочинається з вечірньої, яка переходить у Літургію святителя Василія Великого. Після читання Апостолу великопісні одежі священнослужителів змінюються на білі – на знак небесного Світла і Слави воскреслого Господа і як нагадування про Ангелів, які сповістили мироносицям про Воскресіння Христове. Євангельське читання також розповідає про Воскресіння Спасителя.

За відправою були піднесені молитви за мир в Україні та українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім. 

Наприкінці богослужіння митрополит Олександр за церковною традицією звершив молитву на благословіння хліба та вина.

Більше про Велику суботу читайте тут >>>