Митрополит Олександр відвідав парафію Успіння Богородиці у с. Морозівка Баришівського району

Служіння архієрея

Митрополит Олександр відвідав парафію Успіння Богородиці у с. Морозівка Баришівського району

 

23 березня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр з архіпастирським візитом відвідав Успенську церкву села Морозівка Баришівського району Київської області, де звершив Божественну літургію.

Митрополит Олександр відвідав парафію Успіння Богородиці у с. Морозівка Баришівського районуМорозівка – старовинне село, що було засноване близько 1500 року, і на сьогодні є найбільшим в районі. У 2000-х роках тут була зведена мурована церква на честь Успіння Пресвятої Богородиці, яку 9 квітня 2010 року освятив єпископ Макарівський Іларій (Шишковський; +2018).  Від початку військового конфлікту на Сході України парафія збирає та передає гуманітарну допомогу українським воїнам. На початку 2019 року громада Успенського храму перейшла до Православної Церкви України.

Високопреосвященнішому владиці співслужили настоятель храму протоієрей Миколай Брега, духовенство храму та єпархії.

Після відправи митрополит Олександр привітав протоієрея Миколая і церковну громаду з рішенням долучитися до Православної Церкви України.

На згадку про відвідання парафії владика подарував громаді ікону Воздвиження з часткою дерева Животворящого Хреста Господнього.

ФОТОАЛЬБОМ >>>

Перегляди: 1430
Друк