Митрополит Олександр відвідав Запорізьку єпархію

Служіння архієрея

25-26 серпня, на запрошення єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Запорізьку єпархію, де очолив богослужіння.

25 серпня, у день пам’яті мученика Фотія, митрополит Олександр у співслужінні єпископа Фотія, єпископа Луганського і Старобільського Афанасія звершив Божественну літургію Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Запоріжжя. Цього дня владика Фотій відзначив день тезоіменитства та 40-річчя від дня народження.

26 серпня митрополит Олександр у співслужінні єпископа Фотія звершив Божественну літургію в Свято-Покровській козацькій церкві на острові Хортиця (Історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» Національного заповідника «Хортиця»). Окрасою храму є старовинний іконостас XVIII століття.

***

Цього ж дня владика Олександр відвідав Меморіал Голодомору та політичних репресій у місті Дніпрі (найвищий в Україні), де підніс заупокійні молитви за всіх безвинно загиблих у часи лихоліть. Зазначимо, що тут похований прадід владики – Данило Сосновський, репресований та розстріляний в тюрмі Дніпропетровська у 1937 році.

Перегляди: 748
Друк