Митрополит Олександр привітав керуючого Тернопільсько-Бучацькою єпархію з днем народження

19 жовтня, в день пам’яті святого апостола Фоми, у кафедральному храмі Різдва Христового м. Тернополя відбулось соборне архієрейське богослужіння, яке очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

За Божественною літургією його Високопреосвященству співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Чернівецький і Хотинський Герман, Тернопільський і Бучацький Тихон, духовенство з різних єпархій Православної Церкви України.

Під час богослужіння була піднесена молитва за Україну, воїнів-захисників, за здоров’я усіх хворих і припинення згубної пошесті (пандемії).

У цей день керуючий Тернопільсько-Бучацькою єпархією архієпископ Тихон відзначає свій день народження. Після відправи архієреї, священники та присутні у храмі віряни привітали владику Тихона зі святом та спільно проспівали многоліття. Митрополит Олександр подарував владиці Тихону образ, виконаний на основі апсидної мозаїки Спасо-Преображенського кафедрального собору Переяславсько-Вишневської єпархії, з часткою каменю зі Святої Гори Афон.

На завершення духовенством була звершена заупокійна літія на могилі приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Мефодія (Кудрякова), якого поховано біля кафедрального храму.