РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр очолив Літургію у Свято-Василівському храмі смт Гоща

Служіння архієрея

16 травня, у Неділю святих Жон-Мироносиць та пам’ять преподобного Феодосія Печерського, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, відвідав парафію святителя Василія Великого у смт Гоща Рівненської області.

Свято-Василівська церква розташована поруч із центральною вулицею містечка. Храм є новобудовою – його освятили 2018 року. Нині тривають зовнішні оздоблювальні роботи.

У храмі митрополит Олександр очолив Божественну літургію у співслужінні архієпископа Іларіона, ігумена Свято-Воскресенського Гурбинського монастиря архімандрита Онуфрія Ляда, настоятеля парафії протоієрея Олега Купціва, настоятеля Свято-Воскресенської церви у м. Корець протоієрея Іоана Мациканича, духівництва регіону.

Перед початком відправи владика Олександр освятив іконостас церкви. По завершенні богослужіння владика-митрополит, вітаючи громаду, на молитовну згадку подарував образ святителя Василія - небесного покровителя парафії, з часткою його чесних мощів.

Перегляди: 681
Друк