Митрополит Олександр взяв участь у відзначенні престольного свята лікарняної церкви свт. Луки Кримського у Золотоноші

Служіння архієрея

11 червня, у день пам’яті святителя Луки Кримського, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, на запрошення митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана взяв участь у відзначенні престольного свята церкви, присвяченої саме цьому святому, що розташована та території Золотоніської центральної районної лікарні.

Владикам співслужили: настоятель храму протоієрей Олександр Косенко, духівництво регіону.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав усіх присутніх з престольним святом та днем пам’яті святителі Луки, та побажав кожному брати приклад з людини, яка жила нещодавно та багато потерпіла за віру від радянської влади, і при цьому поєднала у собі покликання пастиря, богослова, лікаря та вченого.

Після Літургії на території лікарні відбулося освячення та відкриття пам’ятника архієпископу Луці, з нагоди 60-річчя його упокоєння.

Зазначимо, що святитель Лука після закінчення медичного факультету київського університету Св. Володимира починав лікарняну практику поблизу міста Золотоноша, тут народилася та була охрещена його перша дитина, і в цьому ж місті поховані батьки святого.

Нагадаємо, що 5 червня 2019 року на прохання громади митрополит Олександр передав до храму ікону з часткою мощів святителя і сповідника Луки Кримського.

Перегляди: 515
Друк