ЛЬВІВЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято Петро-Павлівської церкви у Жовкві

ЛЬВІВЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято церкви апостолів Петра та Павла у Жовкві

На запрошення настоятеля архімандрита Маркіяна Каюмова митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у святкових богослужіннях з нагоди престольного свята храму в ім’я святих апоcтолів Петра та Павла у місті Жовкві, Львівської області.

12 липня, в день пам`яті первоверховних апостолів Петра і Павла, з благословіння митрополита Львівського і Сокальського Димитрія, митрополит Олександр звершив Божественну літургію, а напередодні святкову всеношну.

За відправою йому співслужив єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, настоятель храму архімандрит Маркіян Каюмов, духовенство регіону та гості у священному сані.

Після Літургії на могилі попереднього настоятеля парафії протоієрея Стефана Хомина (+2018) була піднесені зуаокійні молитви.

***

Храм в ім’я святих апостолів Петра та Павла у місті Жовкві збудували у 1991-93 роках (архітектор Олесь Ярема). У 1999-2001 роках тривало оздоблення храму під керівництвом художника Богдана Балицького. У 2007 році поблизу церкви збудували дзвіницю. У грудні 2018 року парафія одноголосно перейшла до Православної Церкви України.