ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Митрополит Олександр співслужив Предстоятелю ПЦУ на цілющому джерелі у Заглині – місці явлення Божої Матері

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Митрополит Олександр співслужив Предстоятелю на цілющому джерелі у Заглині – місці явлення Божої Матері

Служіння архієрея

13 вересня, на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Львівську єпархію.

Цього дня Предстоятель Православної Церкви України очолив Божественну літургію на цілющому джерелі присілка Заглина (с. Монастирок) – місці чудесного явлення Божої Матері. Це щорічне богослужіння відбувається в рамках Всеукраїнської прощі, що традиційно звершується до цього святого місця в день відпустового свята.

За Божественною літургією Його Блаженству співслужили: митрополити Львівський Макарій, Львівський і Сокальський Димитрій, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Дрогобицький і Самбірський Яків, Тернопільський і Кременецький Нестор, Рівненський і Острозький Іларіон, Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископи Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло.

Насамкінець Архіпастир з ієрархами та духовенством спустилися до цілющого джерела, проспівали молитву до Божої Матері «Царице моя, Преблагая…» та випили джерельної води.

Перегляди: 487
Друк