14 вересня Церква відзначає Собор Вінницьких святих, пам’ять святого преподобного Симеона Стовпника, а також святкує церковне новоліття.

Митрополит Олександр взяв участь у святкуванні Собору Вінницьких святих та привітав керуючого Вінницької єпархії з днем тезоіменитства

Служіння архієрея

14 вересня Церква відзначає Собор Вінницьких святих, пам’ять святого преподобного Симеона Стовпника, а також святкує церковне новоліття.

На запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона участь у святі взяв митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці була звершена урочиста Божественна літургія. Богослужіння очолив митрополит Симеон, якому співслужили: митрополити Вінницький і Брацлавський Роман, Львівський і Сокальський Димитрій, Луцький і Волинський Михаїл, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископи Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павел, собор духівництва

По завершенні богослужіння був відправлений молебень всім святим землі Вінницької і преподобному Симеону Стовпнику.

Митрополит Олександр привітав Вінницького архіпастиря з днем тезоіменитства.

Після відправи була відслужена заупокійна літія за митрополита Вінницького і Могилев-Подільського Макарія (Свистуна; +2007), який похований біля кафедрального собору і якому цього дня могло виповнитися 83 роки.

Потому ієрархи відвідали жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у Вінниці, де взяли участь в освяченні хреста, що був встановлений над будівлею обителі.

Перегляди: 553
Друк