ХАРКІВ. Митрополит Олександр взяв участь в освяченні Іоано-Богословського храму

ХАРКІВ. Митрополит Олександр взяв участь в освяченні Іоано-Богословського храму

Служіння архієрея

21 вересня, на свято Різдва Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення центрального престолу храму в ім’я святого апостола і євангеліста Іоана Богослова у Харкові та Божественну літургію у ньому.

Предстоятелю співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Сумський і Охтирський Мефодій, Полтавський і Кременчуцький Федір, Вишгородський Агапіт, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак та собор духівництва.

Наприкінці богослужіння відбулося  відкриття та освячення пам’ятної дошки, розміщеної на фасаді храму, на честь жителів Харківської області, які загинули захищаючи Україну від російської агресії та в наслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року.

У відкритті меморіалу взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков, інші представники влади, військовослужбовці та родичі загиблих.

На молитовну згадку митрополит Олександр подарував парафії образ святителя Іоана, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського, який був уродженцем Харківської губернії.

З використанням матеріалів офіційного сайту Київської Митрополії ПЦУ

Перегляди: 675
Друк