РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр відвідав Свято-Покровську громаду в селі Будераж

РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр відвідав Свято-Покровську громаду в селі Будераж

15 лютого, на свято Стрітення Господнього, митрополит Переясласький і Вишневський Олександр відвідав Свято-Покровську парафію у селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області, де разом з архієпископом Рівненським і Острізьким Іларіоном звершив Божественну літургію.

Невелика тризрубна одноверха Свято-Покровська церква - пам'ятка архітектури місцевого значення. Постав храм коштом парафіян у 1730 році, а у 1875 році до неї добудовали дзвіницю. У церкві зберігаються цінні стародруки та рукописи.  У 2020 році громада приєдналася до Православної Церкви України.

Владикам співлужили: намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Онуфрій Ляда з братією обителі, а також духовенство єпархії.

За Літургією лунала молитва за українських захисників, за визволення України від нашестя чужинців, а також про позбавлення від епідемії коронавірусу.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав парафіян зі святом та на молитовну згадку подарував ікону священномученика Фаддея (Успенського) з часткою мощів.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!