РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр відправив Літургію у Різдво-Богородичній церкві села Устя

РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр відправив Літургію у Різдво-Богородичній церкві села Устя

Дерев’яна церква на честь Різдва Пресвятої Богородиці розташована в центральній частині села Устя, що у Корецькому районі Рівненської області. Перший храм на цьому місті був збудований в кінці XVIII століття, а нинішній завершили 1884 року. У 2019 році більшістю голосів на зборах релігійна громада прийняла рішення про перехід з підпорядкування Української Православної Церкви (у єдності з Московським Патріархатом) до Православної Церкви України. Невдовзі звершили першу Літургію після приєднання – тоді вперше за 30 років у храмі прозвучала молитва українською мовою.

27 квітня, у Світлу середу,  з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив у храмі Божественну літургію.

Йому співслужили: благочинний Корецького благочинницького округу протоієрей Іван Мациканич, настятель храму священик Віктор Герасимчук.

Після Хресної ходи митрополит Олександр привітав громаду зі Світлим Христовим Воскресінням. На молитовну згадку по спільну молитву владика підніс у подарунок парафії ікону святителя Спиридона Тримифунтського.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!