Митрополит Олександр взяв участь у хіротонії архімандрита Антонія (Фірлея) на єпископа Бориспільського

Митрополит Олександр взяв участь у хіротонії архімандрита Антонія (Фірлея) на єпископа Бориспільського

2 червня, на свято Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Йому співслужив собор ієрархів: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Сімферопольський і Кримський Климент, Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископи Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Житомирський і Поліський Володимир, Вишгородський Агапіт, єпископи Білогородський Іоан, Запорізький і Мелітопольський Фотій, Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло, Богородчанський Феодосій.

За богослужінням собор ієрархів висвятив архімандрита Антонія (Фірлея) на єпископа Бориспільського, вікарія Київської єпархії, якого було обрано на засіданні Священного Синоду 23 травня 2022 року.

***

Напередодні ввечері митрополит Олександр очолив святкову всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а потому взяв участь у нареченні архімандрита Антонія на єпископа Бориспільського.

З використанням фотографій офіційного сайту Київської Митрополії

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!