У Неділю 3-тю після П’ятидесятниці митрополит Олександр звершив Божественну літургію у Троїцькому соборі Луцька

У Неділю 3-тю після П’ятидесятниці митрополит Олександр звершив Божественну літургію у Троїцькому соборі Луцька

3 липня, перебуваючи на Волині, з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

Владика  підніс молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ, за спокій душ полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Напередодні ввечері митрополит Олександр відправив всеношну у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Довідково. Троїцький собор у Луцьку – головний православний храм міста, архітектурна пам’ятка національного значення. Його золоті куполи можна побачити з багатьох віддалених місць, а мелодію дев'яти дзвонів чутно майже з усіх куточків міста. Побудований у 1754-1789 роках як костел у стилі пізнього бароко. У середині 19 століття храм передали православним. Тоді ж костел перебудували, його центральну частину увінчав купол, а над центральним входом звели дзвіницю. Собор освятили у 1880 році на честь Святої Трійці. Після радянської доби, коли в храмі не проводилися богослужіння,  його повернули православній громаді у 1992 році.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!