Керуючий єпархією взяв участь у відзначенні 1034-ї річниці Хрещення Київської Русі

28 липня Православна Церква України вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, Собор Київських Святих та відзначає 1034-річчя Хрещення Русі-України.

Напередодні свята, 27 липня, митрополит Переяславcький і Вишневський Олександр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію за святковою всенічною в кафедральному храмі Православної Церкви України – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. 

28 липня, у день свята, митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію за Божественною літургією у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Його Блаженству співслужив єпископат та духівництво Православної Церкви України, а також Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

Після прочитання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське Послання з нагоди 1034-ї річниці Хрещення Руси-України.

Зазначимо, що сьогодні виповнилося 16 років, як владику Олександра було висвячено на священика Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабоданом).

 

Фото прес-служби Православної Церкви України

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!