Митрополит Олександр cпівслужив Предстоятелю за богослужінням на парафії Собору Київських Святих у с. Романків

Митрополит Олександр cпівслужив Предстоятелю за богослужінням на парафії Собору Київських Святих у с. Романків

28 липня Церква відзначає свято на честь Собору Київських Святих. Це свято було встановлене у 2011 році за ініціативи приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана). А 2018 року було освячено перший храм на честь цього свята в селі Романків Обухівського району Київської області. 

29 липня, на запрошення настоятеля протоієрея Богдана Гулямова, храм відвідав та звершив у ньому Божественну літургію Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Його Блаженству співслужили: Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, духівництво Київської та Переяславсько-Вишневської єпархії.

Після відправи та Хресного ходу Предстоятель привітав духівництво, парафіян та гостей з престольним святом. Представники громади висловили вдячність Митрополиту Епіфанію за архіпастирський візит та мудре керівництво Православною Церквою України.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!