РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято Свято-Серафимівського храму у смт Млинів

РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято Свято-Серафимівського храму у смт Млинів

1 серпня, у день віднайдення мощів преподобного Серафима Саровського, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Свято-Серафимівську парафію смт Млинів на Рівненщині.

Нагадаємо, що 19 червня ц.р. парафія приєдналася до Православної Церкви України.

Митрополит Олександр очолив Божественну літургію у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, настоятеля храму протоієрея Олександра Посільського, духівництва Рівненської та Переяславсько-Вишневської єпархій.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Цьогорічне святкування зібрало велику кількість парафіян, гостей та духівництва, адже свято об’єднало кілька пам’ятних дат із життя громади: 15 років від дня першого богослужіння у новозбудованому храмі, 15 років призначення настоятелем протоієрея Олександра Посільського та 10 років освячення храму.

Після відправи архіпастирі привітали отця-настоятеля та парафіян з престольним святом та пам’ятними датами, та  подарували громаді Богослужбове Євангеліє українською мовою. На молитовну згадку митрополит Олександр порадував парафії образ святої Марії Магдалини з часткою мощів, пам'ять якої відзначатиметься 4 серпня.

"Інколи буває, що люди починають ділити святих за національностями, за Церквами. У Бога – одна Церква – вона Небесна. І сьогодні всі небожителі, не дивлячись на державні або громадські приналежності, є нашими співмолитовниками біля Престолу Господнього. Преподобний Серафим говорив: «Спасися сам, стяжи мирний дух Духу Святого і біля тебе спасуться тисячі». Це основний мотив, який він проповідував і який він говорив. Кожна людина має стати світочем, а не джерелом злоби, кожна людина повинна стати прикладом святості, благодійності, жертовності та любові", - зокрема, сказав митрополит Олександр.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!