ЗАКАРПАТТЯ. Митрополит Олександр очолив Літургію у Троїцькому монастирі в Дунковиці

ЗАКАРПАТТЯ. Митрополит Олександр очолив Літургію у Троїцькому храмі в Дунковиці

19 листопада митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, на запрошення громади, відвідав храм Пресвятої Трійці в селі Дунковиця на Закарпатті.

У співслужінні єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, архімандрита Кирила Мандзича, гостей у священному сані митрополит Олександр звершив Божественну літургію.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Наприкінці відправи митрополит Олександр подякував всім за спільне служіння, зазначивши: «Нехай Господь воздасть кожному, хто сьогодні прийшов помолитися до цього престолу Господнього, припасти своїм серцем і вустами, вознести хвалу Богові й попросити щонайшвидшого справедливого миру, перемоги нашого воїнства над тим супостатом, що топче нашу землю, щоби Господь упокоїв тих героїв, котрі поклали своє життя за нашу волю, свободу і не залежність нашої держави, гідність як українців, щоб Господь упокоїв душі тих, кого тисячами було невинно вбито та закатовано». На молитовну згадку про відвідини храму владика подарував образ святителя Спиридона Тримифунтського з часткою мощів.

Дякуючи за візит до Закарпатської єпархії, єпископ Варсонофій зазначив, що митрополит Олександр був одним з тих фундаментів, які заклалися під основу Православної Церкви України – він склав Богові обітниці та пішов за правдою, тому що там де правда – там є Бог. «Бажаю Вам багато-багато років служити на благо нашій Церкві й навчати нас, молодших архієреїв, цієї мудрості, якою Господь обдарував Вас», - завершив своє слово владика Варсонофій.

Наостанок митрополит Олександр помазав вірян освяченим єлеєм та у благословіння подарував кожному ікону святителя Спиридона Тримифунтського.

Нагадаємо, що митрополит Олександр відвідав Троїцький храм не вперше  - 12 січня 2021 року він очолив у ньому Божественну літургію.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!