Митрополит Олександр cпівслужив Предстоятелю за богослужінням у храмі Собору Київських Святих у с. Романків

Служіння архієрея

28 липня Церква відзначає свято на честь Собору Київських Святих. Це свято було встановлене у 2011 році за ініціативи приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана). А 2018 року було освячено перший храм на честь цього свята, який збудували в селі Романків Обухівського району Київської області. 

29 липня 2019 року, на запрошення настоятеля протоієрея Богдана Гулямова, церкву відвідав та звершив у ній Божественну літургію Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Його Блаженству співслужили: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар Київської Митрополії архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископи Дніпровський і Криворізький Симеон, Луганський і Старобільський Афанасій, Харківський і Богодухівський Митрофан, духовенство храму, Переяслав-Вишневської єпархії та гості у священному сані.

На малому вході Митрополит Епіфаній відзначив кліриків храму черговими богослужбовими нагородами: протоієрея Тарасія Козку правом носіння митри,  протодиякона Савву Заріцького правом носінням камилавки.

Цього дня всі богомольці причастилися Святих Христових Таїн.

Після відправи та Хресного ходу Предстоятель привітав духовенство та парафіян з престольним святом. Представники громади висловили вдячність Митрополиту Епіфанію за архіпастирський візит та мудре керівництво Православною Церквою України.

За матеріалами Офіційного сайту ПЦУ

Перегляди: 2221
Друк