Митрополит Олександр відвідав Львівсько-Сокальську єпархію

Служіння архієрея

Митрополит Олександр відвідав Львівсько-Сокальську єпархію

15 березня, в неділю 2-гу Великого посту, день пам'яті святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонікійського, та свято Собору Києво-Печерських святих, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Львівсько-Сокальську єпархію Православної Церкви України, де у кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці міста Львова співслужив за Божественною літургію митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію.

У неділю другу Великого посту Свята Православна Церква святкує пам'ять великого учителя-ісихаста-практика - святого Григорія Палами, котрий жив наприкінці XIII - в середині XIV ст. Авторству святителя Григорія Палами належить визнане всією повнотою Церкви вчення про те, що за допомогою подвигу посту і молитви людина сподоблюється Господнього осінення благодатним світлом, яким сяяв Христос на Фаворі. Тому прийнято називати другу неділю Великого посту неділею пам'яті святого Григорія Палами, який допоміг нам відкрити силу посту та молитви.

Напередодні, 14 березня, митрополити Димитрій та Олександр відправили Всенічне бдіння у Свято-Покровському соборі.

Під час богослужіння для вшанування вірянами на середину храму були винесена ікони: Собору Києво-Печерських святих та Святителя Григорія Палами

Перегляди: 771
Друк