ВОЛИНЬ. Митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію у соборі Різдва Христового м. Володимира

ВОЛИНЬ. Митрополит Олександр співслужив Митрополиту Епіфанію у соборі Різдва Христового м. Володимира

10 травня Церква відзначає пам’ять прп. Стефана Печерського, єпископа Володимир-Волинського (+1094). В цей день Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Різдва Христового міста Володимира.

Участь у святі, на запрошення архієпископа Володимирського і Турійського Матфея, взяв митрополит Переяславський і Вишневський Олександр. Його Блаженству також співслужили ієрархи Православної Церкви України, місцеве та запрошене духівництво.

За богослужінням молилися віряни, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, міський голова Ігор Пальонка та Народний депутат України Ігор Гузь.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

***

Після Літургії Блаженніший Митрополит Епіфаній провів зустріч з військовослужбовцями 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, участь в якій взяв митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.  Митрополит Епіфаній спільно з захисниками Батьківщини, архієреями та священнослужителями піднесли молитви до Господа за полеглих воїнів.

***

В той же день митрополит Олександр взяв участь у зустрічі Митрополита Епіфанія з міським головою Володимира Ігорем Пальонкою у міський раді, а також у відкритті скверу памʼяті загиблим випускникам ДНЗ «Нововолинський ЦПТО» та освяченні стелли у с. Будятичі.

За матеріалами Офіційного сайту Київської Митрополії

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!