ЧЕРНІВЦІ. Митрополит Олександр привітав архієпископ Чернівецького і Хотинського Герман з 50-річчям від дня народження

ЧЕРНІВЦІ. Митрополит Олександр привітав архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа з 50-річчям

29 жовтня, у 21-шу Неділю після Пʼятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в храмі на честь Святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Чернівецький і Буковинський Данило, Переяславський і Вишневський Олександр, Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископи Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, Володимирський і Нововолинський Матфей, Житомирський і Поліський Володимир, Чернівецький і Хотинський Герман, Вишгородський Агапіт, Одеський і Балтський Афанасій, єпископи Коломийський і Косівський Юліан, Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, місцеве та запрошене духовенство.

За богослужінням молилися захисники України, голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запарнюк й інші представники влади, керівництво і студенти ЧНУ та численні віряни.

Також під час відправи пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній привітав архієпископа Германа з 50-літнім ювілеєм від Дня народження, нагородив його Орденом архістратига Божого Михаїла I ступеня й подарував памʼятну панагію.

Від кліру та мирян Переяславсько-Вишневської єпархії митрополит Олександр подарував ювіляру примірник другого видання Євангелія-а‌пракос, виданого за сприяння Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Пресслужба Київської Митрополії ПЦУ

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!