АФОН. Митрополит Олександр відвідав монастир Есфігмен

АФОН. Митрополит Олександр відвідав монастир Есфігмен

21 жовтня паломницька група кліриків і мирян Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром відвідала монастир Есфігмен на Святій Горі Афон.

Паломників зустрів ієромонах Гавриїл, представник монастиря в Священному Кіноті Афону. У кафоліконі обителі прочани вклонилися святиням обителі.

Під час спілкування старець Гавриїл поділився думками про війну Росії проти України: «Ми знаємо, що так відбулося Помислом Божим, але ми й віримо, що через ці випробування людина приходить до чогось кращого. З іншого боку, були розвінчані всі міфи про православні народи, які захищають та рятують цей світ», - сказав він.

Також отець-ієромонах зазначив: «Одним із ваших завдань і служінь сьогодні є допомога ближнім і служіння Христу, тому що Церква має казати слова правди і не бути на службі у держави та замішаною у політиці. В такі складні періоди Церква очищується і показує справжню жертовність та любов. Те, про що ми говоримо, поступово стає зрозумілим і доходить до багатьох тут на Святій Горі Афон. Були різні настрої та панували різні точки зору, коли все розпочалося, але зараз викристалізовується бачення того, що відбувається, коли Церква України канонічно оформилася і постала».

Наприкінці зустрічі митрополит Олександр подарував для обителі примірник другого видання Євангелія-а‌пракос, виданого за сприяння Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!