Вийшла друком книга регента хору Спасо-Преображенського собору протодиякона Олександра Тарасенка «Піснеспіви Страсної Седмиці»

Вийшла друком книга регента хору Спасо-Преображенського собору протодиякона Олександра Тарасенка «Піснеспіви Страсної Седмиці»

Днями вийшла друком упорядкована регентом хору Спасо-Преображенського собору протодияконом Олександром Тарасенком книга нотного обиходу «Піснеспіви Страсної Седмиці» українською мовою. 4 листопада, після вечірнього богослужіння у соборі, автор презентував книгу митрополиту Переяславському і Вишневському Олександру.

Збірка хорових партитур «Піснеспіви Страсної седмиці» покликана допомогти українським церковним хорам упорядкувати співи в період Страсного тижня і, що найголовніше, вибудувати їх в єдиному стилі. В якості базового матеріалу для гармонізацій та аранжувань обрано обиходні мелодії української церковно-співочої традиції, як часто вживані в криласній практиці, так і дещо призабуті, але художньо неповторні піснеспіви Києво-Печерської лаври, Супрасльського монастиря, обиходні мелодії київського, болгарського, грецького, знаменного розспівів, львівського ірмологіону, острозький, волинський наспіви, а також авторські твори українських композиторів. Упорядкування збірки, редакцію, аранжування та гармонізації автор здійснив опираючись на власний, майже сорокарічний, регентський досвід.

Нагадаємо, що у 2017 році вийшла книга отця Олександра «Служба Божа для дитячого хору на підставі українських церковних мелодій».

Обидві книги можна придбати в Спасо-Преображенському соборі (м. Київ, вул. Самійла Кішки, 3А).

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!