ПЕРЕЯСЛАВ. Митрополит Олександр взяв участь у заходах з нагоди дня пам’яті Григорія Сковороди

ПЕРЕЯСЛАВ. Митрополит Олександр взяв участь у заходах з нагоди дня пам’яті Григорія Сковороди

У 2023 році в Україні відзначають 301-річницю від дня народження видатного філософа, богослова, поета, музиканта, педагога Григорія Сковороди. 29 листопада у конференц-залі ім. Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди у Переяславі відбулася низка культурно-мистецьких та наукових заходів.

На запрошення ректора Віталія Коцура участь у заходах взяв митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, який звернувся до учасників з вітальним словом.

Серед іншого, зокрема, генеральна директорка Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська презентувала мелодії Григорія Сковороди у виконанні солістів ансамблю «Благовість». Потому було презентовано фільм «Григорій Сковорода. Світе, я йду до тебе!» авторства дипломата, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Лівані (2016-2022) Ігоря Осташа. Окрім цього, відбулося відкриття в університеті світлиці Григорія Сковороди.

Нагадаємо, що у 2021 році митрополит Олександр освятив на території університету каплицю в ім’я святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, а у 2023 році передав до бібліотеки вишу примірник факсимільного видання Мазепинського Євангелія.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!