РУДНЯ. Митрополит Олександр звершив відспівування захисника України Вадима Гнатюка

РУДНЯ. Митрополит Олександр звершив відспівування захисника України Вадима Гнатюка

7 січня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив чин відспівування воїна Вадима Гнатюка у селі Рудня Броварського району Київської області.

Лейтенант Вадим Гнатюк був командиром першого механізованого взводу, шостої механізованої роти другого механізованого батальйону. Він загинув 28 грудня 2023 року, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області. Захиснику було 38 років.

«Ми проводжаємо у життя вічне того, хто пішов воювати за те, щоби ми мали життя тут на землі, щоби ми мали відносно мирне небо і щоби ворог не топтався по нашій ненці Україні, куди він прийшов і де його не чекали і де його не звали. Я передаю біль свого серця і розділяю смуток вашого серця. Скільки будемо жити на цій землі, стільки пам’ятатимемо подвиг, який взяли на себе наші воїни, поклавши життя за свого ближнього і виконавши заповідь Господню. Я вірю, що Вадим сьогодні разом із тими мучениками, воїнами святими, перебуває в обителях Отця Небесного» - сказав владика після відспівування.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям і тим, хто знав Вадима. Нехай упокоїть Всемилостивий Господь його душу з праведними.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!