ХАРКІВ. Митрополит Олександр привітав єпископа Митрофана з 45-річчям

ХАРКІВ. Митрополит Олександр привітав архієпископа Митрофана з 45-річчям

17 червня, на запрошення архієпископа Харківського і Слобожанського Митрофана, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав місто Харків та взяв участь у служінні Божественної літургії в міському храмі апостола і євангеліста Іоана Богослова.

Єрархам співслужили: архієпископи Дніпровський і Січеславський Симеон, Тернопільський і Бучацький Тихон, Одеський і Балтський Афанасій, клірики Харківської єпархії та запрошене духовенство.

Пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Від кліру та мирян Переяславсько-Вишневської єпархії митрополит Олександр привітав архієпископа Митрофана із 45-річчям від дня народження та подарував образ святителя Іоана Золотоуста з часткою мощів.

Довідково. Храм апостола Іоана Богослова збудовано у 1885 році й нині він є найбільшою храмовою спорудою у північно-західній частині Харкова. 21 вересня 2021 року митрополит Олександр взяв участь в освяченні Іоанно-Богословського храму, яке очолив Предстоятель ПЦУ Блаженніший Митрополит Епіфаній.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!