У День пам'яті та примирення митрополит Олександр взяв участь в обласному заході у с. Нові Петрівці

У День пам'яті та примирення митрополит Олександр взяв участь в обласному заході у с. Нові Петрівці

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр взяв участь у заході, присвяченому Дню пам’яті та примирення, який відбувся у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» у с. Нові Петрівці на Київщині.

Участь у заході також взяли: голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, голова Вишгородської районної державної адміністрації Олексій Данчин, депутати Верховної Ради, представники релігійних організацій, керівники органів місцевого самоврядування, військовослужбовці.

Біля пам’ятного знаку “Невідомому солдату” митрополит Олександр підніс молитву за загиблими у Другій світовій війні та у війні з росією. Після хвилини мовчання учасники заходу поклали квіти до монументу. Зазначимо, що наразі владика є головуючим у Київській обласній раді Церков та релігійних організацій.

Митрополит Олександр оглянув церкву великомученика Георгія Переможця на території музею. Її фасади пошкоджені під час російського обстрілу, а частина снаряду залишилася стирчати з землі поруч із спорудою.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!