У Бучі митрополит Олександр помолився за загиблих містян

У Бучі митрополит Олександр помолився за загиблих містян

23 серпня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з архієпископом Вишгородським Агапітом та священнослужителями Православної Церкви України після обласного заходу з нагоди Дня Державного Прапора відвідали храм в ім’я святого апостола Андрія Першозваного у м. Буча на Київщині.

Храм став відомим на весь світ під час окупації міста росіянами, яка тривала з 3 по 31 березня 2022 року. На території храму була тимчасова братська могила бучанців, що загинули внаслідок повномасштабного наступу російської армії та бойових дій у місті. Після звільнення Бучі тут було ексгумовано 116 тіл, зокрема, 30 жінок та 2 дітей. Більшість загиблих були вбиті пострілами в голову з близької відстані. Після перепоховання загиблих храм став місцем пам’яті та скорботи для бучанців та гостей міста.

Після того ієрархи відвідали меморіал жертвам російського вторгнення, що на вході в Бучанський міський парк, де піднесли заукпоукійні молитви. Пам'ятний комплекс виконаний у вигляді кількох стел, на яких розміщена 501 табличка з іменами та прізвищами вбитих бучанців. Але це тільки ті люди, яких вдалося ідентифікувати. Тому деякі комірки-таблички меморіалу так і залишилися порожніми. Біля могил були піднесені молитви за полеглих захисників та невинно вбитих місцевих мешканців.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!