ГРЕЦІЯ. Митрополит Олександр з паломниками відвідав монастир святого Іоана Предтечі в Акрітохорі

ГРЕЦІЯ. Митрополит Олександр з паломниками відвідали монастир святого Іоана Предтечі в Акрітохорі

Жіночий монастир в ім'я пророка Іоана Предтечі в селі Акрітохорі, що на північ від міста Салоніки, є подвор’ям Афонского монастиря Ксенофонт. Обитель збудована у 1981 році з благословення ігумена Ксенофонту старця Олексія та за зразком архітектури цього монастиря. У 1999 році Константинопольський Патріарх Варфоломій заклав перший камінь у фундамент нового монастирського кафолікону, який завершили у 2012 році. В обителі подвизається близько 40 черниць, які займаються вишиванням, іконописом, ткацтвом, а також роботою в саду.

22 жовтня Предтеченський монастир відвідали паломники на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром. Гостей зустріла ігуменя Іакові.

Владика привітав матінку-ігуменю з прийдешніми іменинами та подарував образ великомучениці Варвари з часткою мощів, примірники видання Євангелія-а‌пракос та Молитовника православних вірян, виданих  за сприяння Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

На молитовну згадку про відвідання монастиря ігуменя Іакові подарувала митрополиту Олександру ікону небесного покровителя обителі – святого Іоана Предтечі.

Там же в монастирі українські паломники мали зустріч з ігуменом Ксенофонту архімандритом Олексієм, який є духівником Іоанно-Предтеченської обителі.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!