Митрополит Олександр відвідав виставку «1000 і 1 книжка: з доробку трьох десятиліть»

Митрополит Олександр відвідав виставку «1000 і 1 книжка: з доробку трьох десятиліть»

16 квітня в Музеї книги і друкарства України, що на території Києво-Печерської Лаври, відбулося відкриття виставки «1000 і 1 книжка: з доробку трьох десятиліть», організованої видавництвом «Дух і Літера».

Відвідувачі можуть ознайомитися з добірками книг з філософії, історії, літературознавства, мистецтвознавства, соціології, культурології, права тощо. Зокрема, представлені видання: «Європейський словник філософій», а також серії християнських книг та бібліотеки юдаїки, серії «Постаті культури», «Бібліотека спротиву, бібліотека надії», мистецькі альбоми, книжки для дітей. В експозиції, окрім книг, представлені унікальні документи, фотографії, автографи Мирослава Поповича, Івана Дзюби, Євгена Сверстюка, Януша Корчака, Василя Стуса, Михайла Брайчевського, Шолом-Алейхема та інших.

На запрошення директора видавництва «Дух і Літера» Костянтина Сігова захід відвідав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр. На виставці представлено спільне видання Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та видавництва «Дух і Літера» - Синаксар або україномовні Житія святих, укладені на Святій Горі Афон. Зазначимо, що на сьогоднішній день видано п’ять томів житій (січень-травень).

Виставка триватиме до 16 червня 2024 року.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!