ВІТА-ПОШТОВА. Керуючий єпархією вперше відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці

ВІТА-ПОШТОВА. Керуючий єпархією вперше відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці

30 жовтня, у неділю 20-ту після П’ятидесятниці, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію на честь Різдва Пресвятої Богородиці у селі Віта-Поштова Фастівського району Київської області.

Село Віта-Поштова, що на південно-західній околиці Києва,  досить давнє – його заснували ще за часів Київської Русі у 1117 році, при благовірному князі Володимирі Мономаху. У 1583 році поселення перейшло у власність Київського Михайлівського Золотоверхого монастиря, у 1700-му - Пустинно-Миколаївського. Пізніше в селі звели церкву на честь Різдва Пресвятої Богородиці, яку зруйнували у радянські часи. Відродили парафію у 1990-х роках, згодом відбудували й храм. У  2022 році громаду прийняли до Православної Церкви України.

У парафіяльній церкві митрополит Олександр звершив Божественну літургію у співслужінні кліриків Переяславсько-Вишневської єпархії. Перед початком владика передав до храму антимінс та Богослужбове Євангеліє українською мовою.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Під час відправи Архіпастир висвятив на священника клірика єпархії диякона Павла Мітяєва. Після богослужіння владика Олександр представив громаді отця Павла як нового настоятеля та зачитав указ про його призначення.

Вітаємо отця Павла з прийняттям священницього сану!

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!