ЖИТОМИР. Митрополит Олександр очолив святкування 10-річчя Свято-Пантелеймонівського храму на території Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського

ЖИТОМИР. Митрополит Олександр очолив святкування 10-річчя Свято-Пантелеймонівського храму на території Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського

1 листопада, у день пам’яті безсрібників Косми та Даміана, на запрошення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія та генерального директора Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського м. Житомира Богдана Леськіва, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав парафію в ім’я великомученика Пантелеймона Цілителя, що діє при цій медичній установі.

З нагоди 10-річчя храму митрополит Олександр відправив Божественну літургію. Йому співслужили: архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель протоієрей Василій Сорохтей, місцеве духівництво.

Під час богослужіння пролунали молитовні прохання за лікарів та пацієнтів лікарні, за захисників України, владу і народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й загиблих під час війни мирних жителів.

Наприкінці відправи митрополит Олександр привітав настоятеля та парафіян з 10-річчям храму, зокрема, зазначивши:

«Храм, в якому ми сьогодні звершили служіння, виконує подвійну функцію, оскільки люди, лікуючись тут від тілесних хвороб, мають можливість приходити до Бога. Немає нічого більш досконалого, ніж лікарня духовна у лікарні тілесній, адже у спільному служінні священників та лікарів  відбувається зцілення людських душ і тіл. Нехай Боже благословення перебуває на цій лікарні та на цьому святому місці, зичу вам Божої допомоги та допомоги великомученика Пантелеймона, нехай небесні покровителі лікарів укріплюють їх золоті руки, які повертають до життя тих, хто цього потребує і кому благословляє Господь.

На молитовну згадку владика подарував громаді примірник другого видання Євангелія-а‌пракос, а Богдану Богдановичу - примірник факсимільного видання Мазепинського Євангелія.

Після Літургії митрополит Олександр зустрівся з працівниками лікарні та побажав їм Господнього благословення та допомоги особливо в цей важкий час, коли лікарі несуть свій подвиг на рівні з військовими.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!