Митрополит Олександр співслужив Блаженнішому Митрополиту Епіфанію за Літургією у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира

Митрополит Олександр співслужив Блаженнішому Митрополиту Епіфанію за Літургією у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира

11 лютого, у Неділю 36-ту після Пʼятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомира.

Перед початком відправи Його Блаженство звершив Чин освячення храмових розписів.

Предстоятелю співслужили: митрополити Вінницький і Барський Симеон, Вінницький і Тульчинський Михаїл, Переяславський і Вишневський Олександр, Рівненський і Острозький Іларіон, Білоцерківський Євстратій, архієпископи Володимирський і Нововолинський Матфей, Житомирський і Поліський  Володимир, Тернопільський і Бучацький Тихон, Вишгородський Агапіт, Одеський і Балтський Афанасій, Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископи Житомирський і Овруцький Паїсій, Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве і запрошене духовенство.

За богослужінням молилися представники місцевої влади та численні віряни.

Під час відправи пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

На завершення Літургії Митрополит Епіфаній з нагоди Дня народження відзначив керуючого єпархією єпископа Паїсія орденом Архистратига Божого Михаїла І-го ступеня та подарував йому панагію і хрест. Настоятеля собору протоієрея Богдана Бойка Його Блаженство відзначив іменним хрестом Предстоятеля та Орденом Архистратига Божого Михаїла ІІ-го ступеня. Церковних нагород були також удостоєні благодійники єпархії.

За матеріалами Пресслужби Київської Митрополії ПЦУ

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!