Митрополит Олександр звершив Божественну літургію в Архангело-Михайлівській церкві села Лукаші

9 травня  митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр з архіпастирським візитом вперше відвідав Архангело-Михайлівську парафію села Лукаші Баришівського району Київської області, де звершив Божественну літургію.

Лукашівський храм архистратига Михаїла - пам'ятка української дерев'яної архітектури XIX століття. Його звели у 1894-1896 роках. З 1931-го по 1941 рік більшовицька влада використовувала церкву як зерносховище. В 1942 році під час німецько-фашистської окупації в ній відновили богослужіння і з тих пір храм не закривався. У січні 2019 року церковна громада вирішила долучитись до Православної Церкви України.

Високопреосвященнішому владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Павло Лисенко, настоятель церкви Різдва Богородиці села Перемога протоієрей Олександр Ярмольчик, клірик Преображенського собору м. Києва протоієрей Андрій Дудченко, духовенство єпархії.

Літургійні піснеспіви виконували місцевий церковний хор і тріо з кафедрального собору під керівництвом Назарія Тарасенка.

Наприкінці  відправи митрополит Олександр привітав протоієрея Павла та церковну громаду з Пасхою Христовою та рішенням долучитися до Православної Церкви України, а також подякував за запрошення щиру спільну молитву та гостинність. На згадку про відвідання парафії владика подарував громаді ікону святих Жон-Мироносиць з часточкою мощів святої рівноапостольної Марії Магдалини.

Потім всі гуртом вирушили до пам’ятника полеглим лукашівцям на фронтах Другої Світової війни, де відслужили заупокійну літію. Після чого віряни мали можливість особисто підійти до владики і поспілкуватися.