РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято Свято-Іллінського собору у м. Дубно

РІВНЕНЩИНА. Митрополит Олександр очолив престольне свято Свято-Іллінського собору у м. Дубно

2 серпня, у день пам’яті пророка Іллі, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав Свято-Іллінську парафію міста Дубно на Рівненщині.

Свято-Іллінський собор розташований на центральній магістралі Дубно, є окрасою та пам`яткою архітектури старовинного міста. Церкву збудували у 1902-1908 роках коштом дубенчан, а у 1909 року вона отримала статус собору. Храм був споруджений неподалік давньої дерев’яної церкви, яка була закладена власником міста, ймовірно, Костянтином Острозьким.

Митрополит Олександр звершив Божественну літургію у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, настоятеля храму протоієрея Ігоря Когута, собору духівництва Рівненської, Переяславсько-Вишневської єпархій та гостей у священному сані.

За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Після відправи митрополит Олександр привітав отця-настоятеля та парафіян з престольним святом та на молитовну згадку порадував парафії образ святої Марії Магдалини з часткою мощів, пам'ять якої відзначатиметься 4 серпня.

«Будемо молитися святому пророку Іллі, щоби він укріпляв наші серця. В тій молитві, яка була тільки що прочитана, перераховано всі добрі якості, які ми просимо, щоби Господь за молитвами святого пророка наділив усіх нас. Це і твердість владі, це і перемогу воїнам, це і непідкупність суддям, це і кожному із нас розуміння нашого життєвого шляху, що всі ми являємо одне Тіло Христове, одну Церкву, і являємо одну державу нашу Україну - нашу Матір, яку ми повинні любити і леліяти», - сказав владика Олександр наприкінці відправи.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!