АФОН. Українські паломники вклонилися святиням Івірону та Пантократору

АФОН. Українські паломники вклонилися святиням Івірону та Пантократору

20 жовтня паломницька група кліриків і мирян Переяславсько-Вишневської єпархії на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром відвідала монастир Івірон.

У кафоліконі прочани молитовно вклонилися святиням обителі. Зазначимо, що Івірон зберігає більше чесних мощів, ніж будь-який інший монастир на Афоні.

Перед Іверською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці були піднесені молитви за Українську Державу, владу, воїнів та народ.

***

Цього ж дня паломники відвідали монастир Пантократор, головня святиня якого – ікона Пресвятої Богородиці «Геронтіса» або «Стариця». Серед інших святинь - мощі апостола Андрія, рівноапостольних Констянтина та Олени, великомученика Феодора Стратилата, святих Косми та Даміана та інших угодників Божих.

Гостей з України люб’язно зустрів ігумен обителі архімандрит Гавриїл. Під час спілкування ігумен висловив підтримку українському народу та запевнив у повсякчасних молитвах монахів про мир в Україні:

«Ми з вами познайомилися ще до війни, а після початку відкритої війни ще більше відчуваємо вас нашими братами, тому в кожній нашій молитві згадується Україна», - сказав отець-архімандрит.

На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Гавриїлу примірник другого видання Євангелія-а‌пракос, виданого за сприяння Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

У благословіння ігумен подарував паломникам ікони Господа Ісуса Христа.

 

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!