Клірики та миряни Переяславсько-Вишневської єпархії вклонилися святиням Афону

Клірики та миряни Переяславсько-Вишневської єпархії вклонилися святиням Афону

12-17 квітня, з благословіння митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, група духовенства і мирян Переяславсько-Вишневської єпархії з паломницькою поїздкою відвідали  Святу Гору Афон. Очолив групу голова єпархіального відділу взаємодії з силовими структурами і громадськістю протоієрей Валерій Жигуц. У складі також були клірик Спасо-Преображенського собору  протодиякон Дмитро Самойленко та клірик єпархії диякон Роман Новосад.

Українські паломники відвідали афонські обителі, в яких причастилися Святих Таїн, піднесли молитви за Україну, Збройні Сили та за перемогу над російським агресором. Зокрема, це монастирі Пантократор, Ватопед, Ставронікіта, Іверон, скит пророка Іллі, келія Архангелів. У монастирі Ксенофонт молилися до покровителя силових структур та воїнства великомученика Георгія Переможця, у Дохіарі -  біля ікони Божої Матері «Скоропослушниці», біля кринички святого Миколая, а також на могилі приснопоминаємого ігумена цього монастиря архімандрита Григорія Зумісу.

Зборами Старців монастиря Пантократор було схвалено передання в богослужбове користування Православній Церкві України келії Святих Архангелів – Фалакрос. Тут паломники відслужили панахиду за полеглими захисниками і захисницями та загиблими мирними жителями. Потому представники Переяславсько-Вишневської єпархії мали зустріч та братнє спілкування з настоятелем келії ієромонахом Паїсієм. Він розповів про хід ремонтно-відновлювальних робіт у скиті, а також подякував за відвідання та попросив молитов за розбудову української обителі.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!