На свято Різдва Христового керуючий єпархією відправив Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

7 січня, у день свята Різдва Христового, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Києва.

Його Високопреосвященству співслужили: Екзарх Вселенського Патріархату в Україні єпископ Команський Михаїл, клірики собору та Переяславсько-Вишневської єпархії.

Богослужбові піснеспіви виконав Митрополичий хор кафедрального собору під управлінням диякона Олександра Тарасенка.

Під час відправи були піднесені молитви за мир в Україні, за українських воїнів, за припинення згубної пошесті, а також здоров’я хворих, лікарів та всіх, хто у час цього випробування жертовно служить ближнім.

За богослужінням митрополит Олександр привітав зі святом духовенство і вірян, а також громади українців по всьому світу, зокрема, громаду у Ливані, що долучилася до святкової відправи через онлайн-трансляцію.

Напередодні керуючий єпархією очолив у соборі святкову всеношну. За богослужінням було прочитане Різдвяне послання Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія.

За сприяння Голови Парафіяльної ради собору Ігоря Лисова богослужіння транслювалися наживо на сайті та на YouTube-каналі храму.