Митрополит Олександр взяв участь в молебні за лікарів та воїнів, який в Софії Київській очолив Предстоятель

Митрополит Олександр взяв участь в молебні за лікарів та воїнів, який в Софії Київській очолив Предстоятель Православної Церкви України

9 серпня, в день пам’яті святого великомученика Пантелеймона Цілителя, Блаженніший Митрополит Епіфаній в соборі Святої Софії в Києві відслужив молебень за лікарів та воїнів – захисників Батьківщини.

Разом з Предстоятелем молилися митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, запрошене духовенство, представники Поважної Ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» на чолі з Василем Князевичем та цьогорічні номінанти на здобуття відзнаки.

Під час відправи Його Блаженство возніс молитву за перемогу України над російським агресором, а наприкінці звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

«Сьогодні у цьому древньому соборі Київських Митрополитів ми підносимо свої молитви і особливо вшановуємо пам’ять великомученика та цілителя Пантелеймона. І саме його приклад варто наслідувати усім лікарям. Господь через вас, наших лікарів, благодіє, допомагаючи хворим й вашими руками творить чудеса та рятує життя. Це особливо значимо в час, коли триває спричинена агресором війна. Багато синів і дочок України страждають і зазнають ран, борючись за нашу свободу. Але благодаттю Божою, вашими знаннями, досвідом та талантами вони отримують допомогу й дієве лікування. Разом ми сила і спільними зусиллями можемо робити дива, тож з Божою допомогою ми неодмінно переможемо, бо боремося за правду і справедливість», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!