Свято-Миколаївська парафія с. Русанів підтримує виробництво готових обідів для захисників

Після приєднання до Переяславсько-Вишневської єпархії Свято-Миколаївська парафія с. Русанів Броварського району веде активну волонтерську роботу, зокрема, допомагаючи війську та вимушеним переселенцям. Адже невипадково апостол Павло закликає: «Не забувайте також добродійності і спілкування, бо такі жертви благоугодні Богу» (Євр. 13, 16).

Настоятель ієромонах Іоан Бондарєв добре знає, як цінуються захисниками готові обіди в реторт-пакетах. Він сам неодноразово доставляв їх на фронт разом з іншою допомогою і чув від наших воїнів схвальні відгуки. Командири постійно звертаються за такими м’ясними кашами і борщами для своїх підрозділів, адже вирушаючи на кількаденні бойові завдання, військові не завжди мають можливість взяти з собою щось з продуктів. Тому така смачна поживна їжа в зручній легкій упаковці їх дуже виручає.

Важко переоцінити ці якісні домашні обіди, які виготовляють українські жінки. Сотні і тисячі упаковок відправляються на передову кожного дня, а таке потужне виробництво вимагає багато продукції  - різноманітних круп, м’яса, овочів і, власне, самих реторт-пакетів, які є сучасною альтернативою консервним банкам. Особливість таких пакетів в тому, що вони виготовлені з гнучкої пластикової та металевої фольги, їжа в них не псується навіть при довготривалому зберіганні при кімнатній температурі. І якщо овочів у жителів сільської місцевості достатньо і серед вірян постійно проводиться збір, то для придбання круп чи реторт-пакетів потрібно залучати кошти. Для цього священник шукає можливості співпраці з благодійниками, розповідає їм про необхідність підтримки такого важливого виробництва.

Так, днями Свято-Миколаївській парафії знову вдалося отримати від благодійних фондів для виробництва каш з м’ясом 300 кг гречаної крупи та 5000 шт. реторт-пакетів. Це значна допомога, яка суттєво економить кошти парафіян та дозволяє спрямувати їх на необхідні для захисників речі.

Зазначимо, що кожному богослужінні у Свято-Миколаївській церкві, отець Іоан молиться за благодійників, жертводавців, захисників і захисниць, мир і перемогу України та продовжує допомагати ЗСУ, згуртовуючи та долучаючи до допомоги інших.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!