ХУТІР ЯСНИЙ. Предстоятель очолив престольне свято Спасо-Преображенської церкви у монастирі свт. Нектарія Егінського

ХУТІР ЯСНИЙ. Предстоятель очолив престольне свято Спасо-Преображенської церкви у монастирі свт. Нектарія Егінського

Церква на честь Преображення Господнього – теплий храм чоловічого монастиря в ім’я святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному. Її збудували в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяславського і Вишневського Олександра в пам'ять про свого духовного наставника Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014).

20 серпня, на другий день свята Преображення Господнього, у монастирі відзначили престольне свято теплого храму. Богослужіння було відправлено просто неба поряд із храмом. Божественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній.

Йому співслужили: Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, митрополити Вінницький і Барський Симеон, Луцький і Волинський Михаїл, Переяславський і Вишневський Олександр, Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископи Вишгородський Агапіт, Харківський і Слобожанський Митрофан, братія монастиря, духівництво Переяславсько-Вишневської єпархії та запрошене духовенство.

Перед початком відправи Його Блаженство освятив список Корецької ікони Божої Матері, який перебуватиме у монастирі.

За богослужінням Митрополит Епіфаній возвів секретаря управління Переяславсько-Вишневської єпархії ієромонаха Вікентія Козака в сан ігумена.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній наприкінці богослужіння звернувся до вірян із Першосвятительським словом проповіді: “Ми продовжуємо відзначення великого свята Преображення Господнього, продовжуємо вшановувати нашого Господа, Який прийшов у світ заради нашого спасіння і засвідчив, що людська природа може бути преображеною і зміненою. Адже кожен із нас покликаний до преображення, до відновлення, кожен покликаний бути добрим християнином. У ці дні, коли ми прославляємо Господа, всі ми надихаємось на подальшу наполегливу боротьбу. Адже життя кожного із нас – це постійна духовна боротьба. Ми торуємо шлях, який веде кожного із нас до спасіння, і всі ми прагнемо наслідувати вічне та блаженне життя, але для цього потрібно багато потрудитися і потрібно жити згідно євангельського закону, який базується на чесноті любові».

Наприкінці урочистого богослужіння Митрополит Епіфаній прочитав молитви на освячення винограду й інших плодів та окропив приношення вірян освяченою водою. Також Предстоятель вручив високі церковні нагороди воїнам та голові Феодосіївської ОТГ Миколі Пянчуку, якого було відзначено орденом святителя Миколая Чудотворця.

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр висловив сердечну вдячність Блаженнішому Владиці за Першосвятительський візит та молитви й подарував кіот з іконами святителів Епіфанія Кіпрського, Миколая Чудотворця, Спиридона Тримифунтського, Іоана Золотоустого, Луки Кримського та Феодосія Чернігівського з частками мощей, а владикам – образи рівноапостольного князя Володимира з частками мощів.

Нагадаємо, що в цей день три роки тому Блаженніший Митрополит Епіфаній освятив монастирську церкву в ім’я святителя Нектарія Егінського.

fb   Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

fb   Читайте нас у Facebook!